World Padel Tour

World Padel Tour ble grunnlagt så sent som i 2013, og er tilsvarende det ATP og WTA er for Tennis. I World Padel Series holdes det i gjennomsnitt rundt 15-20 turneringer per år, i tillegg til en avsluttende Master Series mot slutten av hver sesong. Turneringene spilles vanligvis på arenaer med plass til mer enn 5000 tilskuere. Via live padel stream på YouTube og stream på Viaplay kan du se World Padel Tour.

World Padel Tour er størst

World Padel Tour er den største og mest kjente turneringen innenfor Padel som finnes i verden for øyeblikket. Med spillere fra hele verden, hoveddelen fra Spania og Argentina, er det et stort sirkus som vokser i stor fart. Det er ikke bare slik at det er spillere fra hele verden, men turneringen går over hele verden. I 2021 var de blant annet innom Argentina, Italia og Sverige. I 2022 spilles det i tillegg til i Spania i blant annet Danmark, Belgia, Østerrike, Finland, USA og Mexico. I Danmark finner Danish Padel Open sted i Hillerød i mai, mens i Finland finner turneringen Tampere Padel Exhibition sted i månedsskiftet juni juli. Du finner ikke bedre kvalitet på padel enn den du ser på World Padel Tour.

De aller største verdensstjernene innenfor padel, som Paquito Navarro og Juan Lebron med flere, finner du selvsagt på World Padel Tour.

Ny eier av World Padel Tour

I August 2023 fikk World Padel Tour ny eier, da eier av fotballklubben Paris Saint-Germain Nasser Al Khelaifi, og hans selskap, Qatar Sports Investments (QSI), tok over den profesjonelle padelturneringen. QSI er nå eier av både World Padel Tour og Premier Padel.

World Padel Tour 2023

Sesongen innledes 20. februar med en Master-turnering i hovedstaden i De forente arabiske emirater – Abu Dhabi, med Abu Dhabi Padel Master, som er blant de nye arrangørene som blir å finne i World Padel Tour i 2023.

De andre nye arrangørene som du vil finne på World Padel Tour 2023 er Tyskland og våre nordiske naboer Finland, der det er byen Tampere som vil ta imot padelsirkuset.

Etter åpningen av touren i Abu Dhabi går World Padel Tour på en turné gjennom Sør-Amerika. Der vil det arrangeres tre «Open 1000»-turneringer, som vil finne sted i Argentina, Chile og Paraguay.

Finland arrangerer sin turnering mellom 28. august og 3. september. Du kan reise til Tyskland og oppleve World Padel Tour i slutten av september.

Master-turneringene i World Padel Tour 2023 sesongen vil avholdes som tidligere nevnt i Abu Dhabi, i tillegg til Buenos Aires, Valladolid, Madrid og Marbella. Mastersfinalen i World Padel Tour vil i år, som i forrige sesong, arrangeres på Palau Sant Jordi i den spanske storbyen Barcelona.

World Padel Tour i Norge

World Padel Tour har aldri blitt arrangert i Norge. Men med den veksten man ser i interessen for padel i Norge, vil det bare være et spørsmål om tid før man for eksempel kan få muligheten til å oppleve padel i Oslo spektrum, eller oppleve padel i DNB Arena i Stavanger. Etter hvert som interessen for padel øker i Norge, og folk lærer reglene i padel, vil det nok snart komme.

Odds på World Padel Tour

Som det meste andre innenfor sport er det mulig å spille på oddsen på World Padel Tour. Norsk Tipping har dessverre ikke enda begynt å tilby odds på World Padel Tour eller odds på padel generelt, men vi forventer at det kommer i 2022 som følge av den kraftige veksten til sporten. De fleste utenlandske spillselskap har nå startet å tilby odds på padel. Der kan du spille på alt fra over og under antall game i kampen, vinner av kampen, vinner av første set og lignende. Du kan også finne liveodds på padel.

World Padel Tour rekorder

Padel vokser i ekstrem fart rundt om i verden og dette kan ses på de ulike rekordene som slås hele tiden. Rekorden for antallet publikum i en arena ble slått i 2019 da hele 9.585 tilskuere så 2019 Master Final i Barcelona, Spania. Sverige, et annet land med ekstrem interesse for padel, fikk oppleve hele 6.800 tilskuere i Malmö Arena under Malmö Padel Open 2021. Dette er det høyeste antallet tilskuere for et live event utenfor Spania.