Fotballens stjerner forelsker seg i padel

Fotball har lenge vært kjent som verdens mest populære sport. Fra de brølende stadionene i Europa til gatene i Latin-Amerika, er fotball mer enn bare en sport – det er en kultur. Men mens fotballen fortsetter å regjere, har en annen sport stille fått fart, spesielt blant fotballens elite: padel. For de som ikke kjenner til reglene i padel, anbefaler vi at du ser over disse og prøver sporten selv.

Messi og Ronaldos innvolvering i padel

Lionel Messi, en av fotballens mest kjente navn, ble fascinert av padel under hans tid i Barcelona. Den argentinske fotballspilleren, kjent for sin ferdighet på fotballbanen, har brukt fritiden sin på padelbanen, og har også uttrykt sin kjærlighet for tennis, en beslektet racketsport.

På den annen side er Cristiano Ronaldo, kjent for sin forretningsakkumen utenfor banen, nå en stolt investor i padelsporten. Hans selskap, CR7 S.A, har tatt et stort skritt ved å bli en del av et prosjekt som bygger «Cidade do Padel» nær Lisboa. Dette er en testament til Ronaldos tro på sportens potensiale og dens vekstmuligheter i hjemlandet hans, Portugal.

Footballstjerner og padel

Brasils fotballfenomen, Neymar, er en annen prominent figur som har vist en voksende lidenskap for padel. Med bilder av ham som spiller sporten som får millioner av likes på sosiale medieplattformer, har Neymar ikke bare promotert sporten, men har også adoptert den ved å ha to egne baner i sitt hjem.

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av NJ 🇧🇷 (@neymarjr)

Sverige’s fotballlegende, Zlatan Ibrahimovic, har også engasjert seg i padeluniverset. Gjennom sitt selskap, Padel Zenter, har han allerede etablert flere baner i Sverige. Dette viser hvordan sporten har fått et fotfeste ikke bare i solrike land som Spania eller Brasil, men også i nordiske land.

Fotball-legende og padelentusiast David Beckham
Fotball-legende og padelentusiast David Beckham. Bilde av Shutterstock.

David Beckham, selv om han ikke lenger spiller profesjonell fotball, forblir en ikonisk figur i sporten. Hans erklæring om sin kjærlighet til padel bekrefter bare sportens voksende appell blant eliten i fotballverdenen. Bekjennelsen hans om at padel kan være en belastning på ryggen gir også en interessant innsikt i sportens fysiske krav, noe som gjør det enda mer tiltalende for tidligere atleter som søker en ny utfordring.

Padel som i flere anledninger har dukket opp som tema når flere av de store fotballstjernene har vært gjest på ulike fotball podkaster. Det vil nok ikke gå lenge før de vil gjeste en podkast om padel heller.

Liverpool, Klopp og padel

Når vi snakker om Liverpool og padel, har mannskapet bak laget også vist en dyp interesse for padel. Manager Jurgen Klopp er så lidenskapelig om sporten at han insisterer på å ha en padelbane i klubbens nye treningsanlegg. Dette er et klart eksempel på hvordan sporten har infiltrert fotballens hierarki, fra spillerne til treningsstaben.

PSG-eier og videre utvikling av padel

Men det er ikke bare individuelle spillere eller trenere som ser potensialet i padel. Store organisasjoner og investorer gjør også sitt trekk. Paris Saint-Germain-eier Nasser Al Khelaifi, og hans selskap, Qatar Sports Investments, har gjort en strategisk investering ved å overta padels profesjonelle rekker.

I August 2023 kjøpte Qatar Sports Investments den eldste profesjonelle padel turneringen, World Padel Tour, fra det spanske bryggeriet Damm’s Setpoint Events. Oppkjøpet førte til at WPT og turneringen Premier Padel kom under samme eierskap. Mange av de store padel turneringene i verden kan ses enten på live padel stream på YouTube eller via stream på Viaplay.

Med alle disse involveringene fra fotballens verden kan vi konkludere med at padel er mer enn bare en døgnflue. Fotballspillere på toppnivå har en massiv rekkevidde og påvirkningskraft. Når de omfavner og promoterer en sport som padel, har det potensial til å akselerere veksten av sporten i en enorm hastighet. Mens fotball alltid vil være kongen av sport, er det klart at padel raskt blir kronprinsen, takket være sitt engasjement og godkjenning fra fotballens stjerner.