Padelpodkaster

Podkaster både er og har vært veldig i vinden i lang tid, og det finnes mange alternativer innenfor omtrent alle sjangere. Det har også kommet en del padel-podkaster etter hvert. Tidligere var det de mellom 18 og 30 år som hovedsakelig hørte på podkaster, men i senere år har dette endret seg litt. Nå er det en sterk økning også blant de litt godt voksne.

Hvorfor høre om padel på en podkast?

En podkast kan sammenlignes med et forhåndsinnspilt radioprogram. Den største fordelen med en podkast om padel er at du har muligheten til å lytte til den akkurat når du vil. Når man vil, og på den enheten man vil. Et eksempel på dette kan være på vei hjem fra en runde padel. Som følge av at formatet er som det er, kan du også spole frem og tilbake til akkurat det som interesserer deg mest. Her er det du som bestemmer og ikke som på vanlig radio, der det er avsender som bestemmer. Et alternativer til podkast kan være streaming av padel.

Oversikt over podkaster om padel

Neste gang du skal prøve deg på en ny podkast, sjekk ut en av og med folk som elsker sporten padel like mye som deg selv, og som gjerne kan snakke over lang tid om akkurat det du er opptatt av. Det kan være en fordel å kunne grunnleggende padelregler før man lytter til disse.

PadelFeber

Indre østfoldingene Thomas Grønlund og Mads Martinsen-Rådalen ble så hektet på racketsporten padel at de startet det som trolig var Norges første podkast om den voksende sporten. Podkasten ble startet i 2020, og de har møtt flere spennende skikkelser i padelsporten i episodene så langt. Blant annet «padelguruen» Hector Palacios, opprinnelig fra Argentina, men bosatt i Norge de siste 14 årene.

–  Thomas er som skapt for dette formatet. Som tidligere kommentator i rallymiljøet er det å høre på ham, bare moro, samtidig som han er veldig kunnskapsrik på området. Men bak det profesjonelle så finnes det en kruttpakke av et fyrverkeri som lytterne skal bli kjent med i denne podkasten, uttalte Martinsen-Rådalen til lokalavisen Smaalenenes Avis om sin makker Thomas i forbindelse med oppstarten av podkasten i 2020.

Spotify: https://open.spotify.com/show/70qqJjaJu5URm2Og2lmfII?si=bec40e9a063d456d

Soundcloud: https://soundcloud.com/thomas-gronlund-609878678

Padel med proffset och jag

Dette er en svensk podkast med padelproffen Simon Vasquez og padelprofilen Patric Persson. De kommer med ny episode hver torsdag og tar et dypdykk inn i det som rører seg i internasjonal padel. Vasquez spiller aktivt i World Padel Tour og i denne podkasten for vi et innblikk i han og hans partners hverdag i WPT.

Spotify: https://open.spotify.com/show/27qXbYlo2cGSCCQiVrY14K?si=f48b0011d7b8457c

Podtoppen.se: https://poddtoppen.se/podcast/1547694389/padel-med-proffset-och-jag

iTunes: https://podcasts.apple.com/no/podcast/padel-med-proffset-och-jag/id1547694389

The Padel School Podcast

The Padel School Podcast er en podkast som er dedikert til å hjelpe padelspillere med å forbedre sitt spill. Podkasten har som ambisjon å holde lytterne oppdatert med alle de siste nyhetene fra World Padel Tour, padeltips som kan hjelpe, samt intervjuer av de viktigste personene i internasjonal padel. Det er en miks av intervjuer, treningstimer og gjennomgang av turneringer. Anbefales på det sterkeste for de som vil dukke dypere inn i materien.

Spotify: https://open.spotify.com/show/0fw82Hq92EIu5Eg1PCJbx6?si=b7733d9efc4745a6

iTunes: https://podcasts.apple.com/no/podcast/the-padel-school-podcast/id1509190421

Padelpodden

I den svenske podkasten Padelpodden treffer du de største profilene innen svensk padel. Kan bli litt for mye fokus på padel i Sverige i denne podkasten, men du vil få servert mange spennende historier.

Spotify: https://open.spotify.com/show/0Tt2YFL7DiwQYtDcSkXHCc?si=fc6efa7ab8984c22

iTunes: https://podcasts.apple.com/us/podcast/padelpodden/id1348848978

Padel Mundo

Nok en svensk podkast om padel. I denne tar Jesper Hussfelt og Johan Håkansson for deg padel «og alt annet som er viktig i livet». Også i denne snakkes det mye om WPT, men også en del om Swedish Padel Tour.

Spotify: https://open.spotify.com/show/1VZOJhbFEWhGhoUisGXmRp?si=b2664e79fea84530

iTunes: https://podcasts.apple.com/us/podcast/padel-mundo/id1494510767